skip to Main Content

Zó bereidt je je voor op een tattoo verwijdering

Tatoeages

Photo by Jason Pofahl on Unsplash

Tatoeages zijn een levenslange verbintenis, maar sommige mensen willen ze toch verwijderen om verschillende redenen. De meest gebruikelijke manier om dit te doen is door tatoeage verwijdering met laser. Het proces klinkt eenvoudig genoeg – de technicus schiet lasers in de dermale laag om de tatoeëerdeeltjes uit elkaar te halen. Maar dat is niet alles – de wetenschap erachter is een stuk ingewikkelder.

Dus hoe kun je je voorbereiden op een laser tatoeage verwijderingsprocedure? Zorg dat je eerst een medisch deskundige raadpleegt voor je naar de dichtstbijzijnde tatoeage verwijderingskliniek gaat. Patiënten hoeven alleen een volledige maaltijd te eten, losse kleren te dragen, en niet-aspirine pijnstillers in te nemen voor ze met de behandeling doorgaan.

Checklist voor laser tatoeage verwijdering: Alles wat nodig is om je voor te bereiden

Als je een van de 12% bent die overweegt zijn of haar tatoeages te verwijderen, kan laser tatoeage verwijderen daarbij helpen. Maar voor je met de procedure begint, is het belangrijk eerst een medisch deskundige te raadplegen. Die zal de medische voorgeschiedenis van de patiënt doornemen en de mogelijke risico’s van laser tatoeage verwijdering bespreken.

Hoewel het een over het algemeen veilige behandeling is, zijn er toch nog dingen om voor te bereiden voor de dag van de laser tatoeage verwijdering sessie aanbreekt. Hier is een checklist die je kunt volgen voor je in de kliniek aankomt:

Eet een volledige maaltijd en houd je gehydrateerd vóór de afspraak.

Door de maag vol te houden kan voorkomen worden dat de patiënt zich duizelig voelt terwijl de procedure aan de gang is. Hoewel verwijderingssessies in minder dan 60 minuten klaar zijn, is het beter het zekere voor het onzekere te nemen.

Tip: Tattoo verwijderen in Rotterdam door de enige specialist in het land

Draag loszittende kleding vooral over het behandelingsgebied

Als de tatoeages gewoonlijk door kleren bedekt worden, draag dan loszittende kleren op weg naar de kliniek en gedurende enkele dagen na de behandeling. Omdat het behandelde gebied na de procedure opzwelt, zal het uiterst ongemakkelijk zijn om een getailleerd topje te dragen of je in een strakke spijkerbroek te wringen. Het dragen van losse kleren zal de huid ook in staat stellen goed te genezen door haar voldoende ruimte te geven om te ademen.

Neem niet-aspirine pijnstillende medicijnen om het ongemak te helpen verlichten

Paracetamol innemen vóór de behandeling kan het ongemak tijdens het verwijderen van ongewenste tatoeages helpen verminderen. Maar waarom neem je geen Ibuprofen in plaats van Paracetamol? Hoewel ze allebei de pijn verlichten, kan Ibuprofen blauwe plekken rond het behandelingsgebied veroorzaken. Paracetamol zal geen blauwe plekken veroorzaken omdat het in de lever verwerkt wordt.

Doe geen lotion of andere cosmetica over de tatoeage

Lotion en andere topische producten op alcoholbasis kunnen de huid irriteren. Kies in plaats daarvan voor een verdovende crème, maar informeer eerst de arts.

Vermijd blootstelling aan de zon weken voor de behandeling en smeer je in met zonnebrandcrème

De huid wordt gevoeliger als ze aan de zon wordt blootgesteld. Blootstelling aan de zon kan ook zonnebrand en bruining veroorzaken, wat het voor de lasertechnicus moeilijk maakt de tatoeage op de huid te verwijderen. Als een stap naar buiten nodig is, smeer je dan eerst in met wat zonnebrandcrème.

Is laser tatoeage verwijderen veilig?

Ja, laser tatoeage verwijderen is een veilige manier om een ongewenste tatoeage te verwijderen. De recente vooruitgang in de lasertechnologie heeft het risico van tatoeage littekens op de plaats van de laserbehandeling verminderd. Het is ook veiliger dan andere methoden zoals dermabrasie – een procedure die de bovenste lagen van de getatoeëerde huid verwijdert.

Laserprocedures werken door sterke pulsen van de Q-switched lasers in de lederhuidlaag te sturen. Deze impulsen verhitten de inkt onder de huid, waardoor hij in kleinere stukjes wordt afgebroken. Een ander voordeel van het verwijderen van tatoeages met behulp van laser is dat de specifieke tatoeagekleur op de huid wordt weggewerkt. Sommige kleuren reageren beter op de laser dan andere, maar blauw/zwarte pigmenten zijn meestal gemakkelijk te verwijderen.

Aan laserbehandelingen kleeft echter ook het risico van de volgende bijwerkingen:

– Infectie op de behandelde plaats

– Onvolledige pigmentverwijdering

– Littekens van de tatoeage

– Hypopigmentatie of hyperpigmentatie

Ben ik een goede kandidaat voor laser tatoeage verwijdering?

Verschillende tatoeages zijn misschien beter geschikt voor verschillende eliminatietechnieken. Overweeg laserverwijdering als de tatoeage:

– je een zelfbewust gevoel geeft

– je kledingkeuze beperkt

– je persoonlijkheid niet meer weerspiegelt

– veranderd is en niet meer mooi staat op je huid

– niet met andere tatoeage verwijderingsmethoden verwijderd kan worden

Maar laserprocedures zijn niet voor iedereen geschikt. Tot de kwalificaties voor een goede kandidaat behoren iemand die:

– een lichte huid heeft – Hoewel de laser gemakkelijk zwarte of blauwe pigmenten kan verwijderen, kan het een ander geval zijn voor mensen met een donkere huid. De behandeling zal nog steeds werken bij gebruinde mensen, maar er zijn misschien meer sessies nodig om de verwijdering te voltooien.

– is gezond – Impulsen in de huid zenden is pas het begin van de laserbehandeling. Als de inkt eenmaal is afgebroken tot microdeeltjes die door het lichaam kunnen worden opgenomen, is het de taak van het immuunsysteem om de deeltjes uit het lichaam te spoelen. Als het lichaam niet in een gezonde toestand verkeert, moet de behandeling worden uitgesteld tot de patiënt zich beter voelt. 

– al oude tatoeages heeft – Oudere tatoeages zijn gemakkelijker te verwijderen dan nieuwere. In de loop der jaren heeft het lymfestelsel al een voorsprong gekregen en een deel van de inktdeeltjes verwijderd. Daarom lijkt de tatoeage na verloop van tijd vervaagd.

– rookt niet – Roken tast het immuunsysteem aan en vermindert de bloedcirculatie in het lichaam. Daarom zal het bloed het moeilijk hebben om de inktdeeltjes uit de huid uit het lichaam te spoelen.

– was geïnkt in rug, hals of gezicht – Laserbehandelingen werken het best als de tatoeage ergens zit met een goede bloedcirculatie. Op die manier kunnen meer witte bloedcellen de kleinere inktdeeltjes aanvallen. Tatoeages die in de onderbenen, handen en voeten zitten kunnen er langer over doen om volledig verwijderd te worden.

Wat gebeurt er tijdens een Laser Tattoo Verwijderingsprocedure?

Als het consult over de laser en de benodigde verwijderingssessies gedaan is, wordt de huid getest om te kijken hoe ze op de laser reageert. Als er geen probleem is, moet de eerste behandelingsdatum gepland worden.

Wat gebeurt er nu in de kliniek tijdens de laserbehandeling?

Eerst zal de technicus een verdovende crème op de plek aanbrengen. Ook zal je gevraagd worden beschermende oogkleding te dragen. Als alles klaar is, richt de behandelaar een handstuk tegen de huid dat laserpulsen naar het pigment stuurt. Je voelt misschien een gevoel alsof er rubber tegen de huid knapt – dit is volkomen normaal. De hele sessie is binnen een paar minuten klaar, afhankelijk van de grootte van de tatoeages.

Wat gebeurt er na laser tatoeage verwijdering?

Direct na de procedure zal de behandelde plek beginnen op te zwellen. Losse kleding is aan te bevelen omdat de doek en de gevoelige plek niet tegen elkaar zullen schuren. Behalve de zwelling kan de patiënt ook een paar dagen last hebben van roodheid, blaarvorming en kleine bloedingen.

In de weken die volgen op de behandeling kunnen er korstjes, schilfers en schilfers rond het gebied ontstaan. Dit is nog steeds normaal, maar het is essentieel om de huid goed te verzorgen. Zorg ervoor dat je, terwijl de plek geneest, blootstelling aan de zon vermijdt.

Om de tatoeage volledig uit te wissen, kunnen twee tot twaalf sessies nodig zijn. Gedurende deze tijd is het het beste met de arts vertrouwd te zijn en hem op de hoogte te brengen van eventuele veranderingen in het behandelde gebied.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *