skip to Main Content

Een eigen kledingstijl ontwikkelen: wat past bij mij?

kledingstijlEen eigen kledingstijl ontwikkelen is niet zo gemakkelijk als het klinkt. De meeste mensen hebben geen flauw idee en kopen gewoon wat er in de winkels ligt. Als het verkocht wordt, dan zal het wel in de mode zijn. Misschien, maar dat betekent natuurlijk niet dat het ook bij jou past. Hoe ouder je wordt, hoe meer je merkt dat het belangrijk is om je eigen persoonlijkheid te laten zien. Een eigen kledingstijl helpt hierbij. Maar hoe weet je wat bij jou past? In dit artikel geven we enkele tips. 

Bekijk je huidige garderobe 

Allereerst is het goed om je huidige garderobe onder de loep te nemen. Meestal hebben vrouwen veel items die ze an sich wel heel leuk vinden, maar die ze bij zichzelf eigenlijk niet mooi vinden staan. Dat kan ook. Het is helemaal niet gek als bepaalde items bij anderen leuker staan. Door te kijken naar wat er nu in je garderobe hangt, ontdek je ook welke stijlen je het vaakst kiest. Maak stapeltjes met dingen die je nu nog leuk vindt en wat je liever niet meer zou dragen. Dat ruimt niet alleen lekker op, maar geeft ook inzicht in de dingen die je momenteel mooi vindt. 

Vervolgens wordt het een stuk gemakkelijker om je ogen eens de kost te geven op bijvoorbeeld www.thestorewoerden.nl/. Je weet nu immers welke kledingstukken nog altijd de voorkeur hebben. Kom je er niet uit? Schroom je dan ook niet om eens om advies te vragen. Vraag naar de trends van dit moment of hoe je bepaalde outfits het beste kunt samenstellen. 

Durf te experimenteren 

Mensen zijn echte gewoontedieren. Als we eenmaal iets gewoon zijn, laten we dit niet zo snel los. Dat geldt ook voor onze kledingstijl. Als we altijd alleen maar jeans en shirts hebben gedragen, dan wordt het erg lastig om eens een jurk of een rok aan te trekken. Niet omdat je het niet leuk vindt of omdat het niet mooi staat, maar gewoon omdat je het niet gewend bent. Je kunt echter nooit je eigen kledingstijl ontdekken als je niet durft af te wijken van het normaal. 

Durf daarom eens te experimenteren. Dit betekent niet dat je direct een nieuwe jump suit, jurk of rok koopt, maar wel dat je eens gaat kijken naar dingen die je niet meteen zou dragen. Wil je hier geen geld aan uitgeven? Kijk dan eens of je kleding kunt ruilen met vriendinnen. Zo krijg je een duidelijk beeld van hoe bepaalde kledingstukken zouden staan, zonder dat je hier zelf al geld aan hoeft uit te geven. 

Kijk op Pinterest 

Heb je echt geen idee naar welke stijl je op zoek bent? Maak dan handig gebruik van apps als Pinterest. Hier vind je ongelooflijk veel inspiratie. Sla de items op waar jij blij van wordt en creëer zo een digitale moodboard. Zo ontdek je al snel welke stijlen je aanspreken en welke juist niet. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *