skip to Main Content

Tegenwoordig dragen mensen veel verschillende stijlen : Alto’s, FashionVictim, Gabber, Hiphop, Jungle Mellow, Metal, Normaal, R&B en skate, je kan zelf kiezen bij welke stijl jij wilt horen, er ontwikkelen nog steeds nieuwe stijlen, en paar daarvan: Beatniks, Dijkers, Disco’s, Hippies, Nozems, Pleiners, Gothic, Punkers, Rock-‘n-Roll enSkinheads. Iedereen kiest waar hij of zij zelf bij wilt horen en meestal staat het gedrag er dus ook naar. Sommige mensen vinden hun kleding gewoon mooi, of zit lekker. Het komt er dus op neer dat iedereen draagt wat zij zelf wil. Maar je hebt ook reden voor. Je krijgt andere meningen en andere smaken door de stijl de je toeneemt. Kleding beschermt je ook tegen de kou en de warmte het zorgt dat je in de zomer niet verbrand en in de winter zorgen je kleren voor de warmte.

Geschiedenis van mode

Mode heeft te maken met kleding. Maar alle kleding is nog geen mode. We dragen kleding om ons te beschermen tegen kou of regen. Als een soort tweede huid.
Mode is een bepaalde stijl van kleding die mensen op enig moment mooi vinden. De trendsetter bepaalt die stijl. Dat gebeurt al eeuwenlang. Zo werd bijvoorbeeld vanaf 1400 het Franse Bourgondische hof trendsetter. De mode uit die tijd had lange, slanke vormen. Mode was toen alleen voor rijke mensen. Gewone mensen konden geen dure stoffen betalen. Tegenwoordig verandert de mode razendsnel en iedereen doet er wel een beetje aan mee. Ook zijn er nu verschillende stijlen tegelijk in de mode. Een andere reden is om zich te onderscheiden van re rest of juist om bij een groep te horen. Zo hoorde bij een bepaalde klasse een bepaalde kledingsstijl. Het is zelfs een periode zo geweest dat je aan de kleding van mensen af kon lezen waar ze vandaan kwamen en welke klasse.

Wat belangrijk is om te weten is dat mode tegenwoordig niet alleen over kleding gaat. Mode gaat ook over andere producten die ‘mode gevoelig’ zijn. Denk aan de meubels in het huis van je ouders

Modetrends

Ieder tijdperk kent haar eigen modetrends. Denk aan foto’s die je tegenkomt van je ouders vroeger. Mannen droegen vaak lange leren jassen, hadden lange haren. Vrouwen droegen vaak kleding in opvallende kleuren, lange rokken. Tegenwoordig is het moeilijk om te zeggen wat de echte trends zijn. Het gaat steeds sneller vooral door het gebruik van internet. Mensen willen bij de tijd blijven. Veel mensen vinden het belangrijk om er goed uit te zien en vaak wordt dat bepaald door wat er in de mode is.

Er zijn heel veel websites waar je alles kan lezen op het gebied van mode en vrouwen. Deze websites kunnen je helpen met het vinden van welke kledingstijl het best bij jou past. Verder lees je op de verschillende website ook over wat voor soort kledingen nu het meest in de mode zijn. de top sites zijn: