skip to Main Content

Maak kennis met de shampoo cap

BadmutsWilt u uw haren wassen op bed wassen? Van uzelf of de haren van een ander? Het is makkelijk en mogelijk door middel van een shampoo cap. Heeft u wel eens eerder gehoord van een shampoo cap? Of u hier nu wel bekend mee bent of als dit nog een nieuw begrip voor u is; door het lezen van deze blog zult u veel meer te weten komen over een shampoo cap. Waar u deze cap bijvoorbeeld voor kunt gebruiken, hoe een shampoo cap werkt en wat de kosten hiervan zijn.

Hoe werkt een shampoo cap precies?

Een shampoo cap is gemaakt voor bedlegerige patiënten. Het is bedoeld voor mensen die moeilijk of niet meer uit bed kunnen komen, maar die toch verzorgd willen worden. Misschien werkt u als verpleegkundige in een ziekenhuis en heeft u al ervaring met een shampoo cap. U zult dan vast beamen dat de patiënt of client het maar wat fijn vindt om even verzorgd en vertroeteld te worden. Hygiene blijft te allen tijde zeer belangrijk, zeker voor een kwetsbare patiënt. Een shampoo cap is dan ook ontzettend handig voorhanden te hebben. Eigenlijk valt wel te stellen dat een shampoo cap een onmisbaar item is als het gaat om efficiëntie en snelheid, maar daarnaast ook om de liefde en compassie die u voor patiënten voelt, te tonen. Bent u benieuwd naar de werkwijze van een shampoo cap? Lees dan snel verder.

Een shampoo cap gebruiken

Een shampoo cap gebruiken is zeer eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen nadat u de caps binnen heeft gekregen, is de shampoo cap uit de verpakking te halen. Laat vervolgens de cap even aan de patiënt of client zien, zodat ze weten wat ze op hun hoofd krijgen. Vervolgens zet u de shampoo cap voorzichtig op het hoofd van de patiënt. Zo’n cap werkt eigenlijk precies hetzelfde als een haarnetje onder de douche. Een kind kan de was doen. Binnen enkele minuten worden de haren gereinigd en ook nog eens heerlijk verzorgd. Wanneer u denkt dat de haren goed schoon zijn, dan haalt u de cap weer van het hoofd af. Daarna kamt u de haren in model. De haren zien er weer schoon en fris uit en uw patiënt. Hartstikke handig en ook nog eens heel simpel in gebruik. Voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, maar ook klinieken en verzorgingstehuizen is het dan ook raadzaam om zo’n shampoo cap op voorraad te hebben. De patiënten zullen u meer dan dankbaar zijn! U heeft kunnen lezen dat een shampoo cap een fluitje van een cent is; het resultaat is echter waar u het voor doet.

Shampoo cap verwarmen in magnetron

Wilt u de patiënten met een shampoo cap een nog prettigere beleving bieden, dan kunt u nog een stapje extra zetten. Shampoo caps kunnen namelijk in de magnetron worden verwarmd voor een nog comfortabeler gevoel. Dit is iets wat veel mensen nog niet weten, maar het maakt het gebruik van een shampoo helemaal af. Heeft u niet zo snel een magnetron in de keuken staan, dan kunt u de shampoo cap ook op de verwarming leggen. Ook is het mogelijk om de cap in een bakje warm water te leggen.

Met een shampoo cap zorgt u dus voor optimale zorg voor uw patiënt. Zo wordt het mogelijk om haren te wassen zonder water.

Bron foto door Anna Shvets via Pexels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *