skip to Main Content

Wil je een eigen pedicurepraktijk starten?

B-autoclaafAls je een eigen pedicurepraktijk wilt starten is het belangrijk dat je goed weet waar je moet beginnen. Wil je een grote praktijk? Of iets kleins aan huis? En ga je fulltime aan de slag of wil je dit bijvoorbeeld naast je huidige baan doen? Lees hier enkele tips, voordat je aan de slag gaat! 

Ondernemingsplan 

Maak eerst een duidelijk ondernemingsplan waarin je alle belangrijke financiële zaken uitwerkt. Is er wel vraag naar in jouw omgeving? En hoeveel concurrenten zijn aanwezig? Het is leuk om je eigen praktijk te starten, maar het moet wel haalbaar zijn. Als jij geen klanten kunt krijgen, dan kun je ook geen geld verdienen. Ook bepaal je in het ondernemingsplan na marktonderzoek je tarieven. Dit is belangrijk, want als je veel concurrenten hebt kan het tarief het verschil maken. 

Ruimte

Als je een pedicurepraktijk start, is het belangrijk om te kijken naar de ruimte. Je moet in de behandelruimte genoeg ruimte hebben voor een behandelstoel, werkstoel, pedicure tafel, wastafel en instrumenten. Denk hierbij ook aan een podograaf of een podoscanner. Het is handig om een aparte ruimte te hebben voor het desinfecteren en steriliseren van instrumenten. Je kunt namelijk niet desinfecteren in dezelfde ruimte waar een klant aanwezig is. Daarnaast is ventilatie een belangrijk onderdeel van de ruimte. Je werkt met chemische materialen die niet goed zijn, daardoor is ventilatie extra belangrijk. De ruimte moet minimaal vier keer de ruimte-inhoud per uur kunnen ventileren. Houd hier dus goed rekening mee!

Veiligheid

Nu denk je misschien, maar het is gewoon voetverzorging toch? Nee, dat is te kort door de bocht. Omdat je veel contact hebt met de huid van je klanten is het belangrijk dat je handen goed gereinigd of gedesinfecteerd zijn. Ook is het van belang om (herbruikbare) instrumenten goed te reinigen. Als een klant voetschimmel heeft, kun je niet zomaar dezelfde instrumenten weer gebruiken. Daarom is het belangrijk om een ultrasoonreiniger te gebruiken voor het verwijderen van vuil van de instrumenten en een autoclaaf om de instrumenten daarna te steriliseren. Het is van belang dat de autoclaaf EN-13060 gecertificeerd is. Een B-klasse autoclaaf is het meest gebruikt en steriliseert effectief. Kies bijvoorbeeld voor een autoclaaf van B-autoclaaf

Natuurlijk komt er nog veel meer kijken bij het starten van een eigen pedicurepraktijk. Maar Dit is wel het begin. Kijk eerst of het realistisch is om te beginnen en kijk naar de belangrijke elementen om te starten. Een goed ondernemingsplan, een ruimte om te werken en veiligheidsmaatregelen zijn essentieel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *